5 Ekim 2007

AMASRA


Karadeniz'in hoyrat sularına gelin edasıyla uzanmış, gözleri ufukta birini bekler gibi durur "AMASRA"..
Bakmayın siz gelinlik kız gibi durduğuna,asırlardır bu zarafetini ve tazeliğini korumakta.Ne çok medeniyetlere analık etmiş,ne çok hayatları barındırmış bağrında.Fatih Sultan Mehmet'in Amasra'yı fethinden sonra bu manzaraya bakarak "Lala! Lala!Çeşm-i Cihan bum'ola?" dediği gibi...Çeşm-i Cihan,(Dünyanın Gözü) Karadenizde...!

BEYİNSEL OLARAK MI YOKSA BEDENSEL OLARAK MI ŞİŞMANSINIZ?


Toplumun kabul gördüğü,"normal" denilen bir vücuda sahip olmak,özellikle kadınların, ölümüne savaş verdikleri bir konudur.Bu sonu gelmeyen savaş; binlerce , tedavi, reçete,ilaç,bitkisel formüllerini de beraberinde evimize dilimize taşımış ve bununla ilgili büyük bir sektör de korkutucu boyutta büyüme göstermiştir.
Rahmetli anneannem anlatırdı, genç kızlık dönemlerinde güçlü kuvvetli sağlıklı ve albenili görünmek için beline yorgan dolayıp üzerine de kıyafetlerini giyermiş.:)) O zaman toplumun kabul gördüğü ölçüler değişikmiş yani.
Günümüz kabullerine bakarsak işimiz bayağı zor gibi..Son dönemlerde çok sözedilen "sıfır beden" olgusu bir çok genç kızın hayali olmakla birlikte sonlarını da hazırlamaktadır.
Magazin Hurilerine bakarak önce kafamızda şişmanlıyoruz.90-60-90 olmayan bütün ölçüler tü kaka ölçü durumuna düşüyor.Bundan sonrası çorap söküğü zaten.Bu ölçülere uymayan kadın,çirkin,kimsenin ilgisini çekmeyen,hatta evliyse eşinin, ondan daha zayıf ve muhteşem fizikli birisiyle aldattığına kadar abartılabiliyor.Eğer aldatılma halihazırda olmamışsa, gelecekte bir gün kendisinden yaşça ve fiziken daha iyi durumda biriyle aldatılacağı paranoyası yerleşiyor.:))Hayatlarında yolunda gitmeyen şeylere bulunacak bundan daha mükemmel bir kılıf olabilir mi ?Şişmanlığım yüzünden oldu bunlar..!(Kadınların işi ne kadar zor görüyorsunuz değil mi)
Aslında bu örneklendirdiğim kadınların hiç birisi gerçekte şişman olarak adlandırılmıyor.Beyinsel şişmanlık bu...